Selma Abdon Calheira

Appels, peren en kersen van Selma Abdon Calheira

 

CORES DA TERRA is ambachtelijk Braziliaans keramiek.


SELMA ABDON CALHEIRA is de kunstenaares die fruit en planten tot echte kunstwerken maakt. De keramiek kunstwerken zijn met de hand uit klei en natuurlijke pigmenten gemaakt. Elk exemplaar is uniek!


CORES DA TERRA ligt in Ibirataia het zuiden van Bahia. Selma Abdon Calheira werd er geboren op 4 januari 1958. Het was op het platteland van Bahia dat Selma als kind de eerste vormen gemaakt werden. kleiballen, die ze wou koken als voedsel, verbeelding van een kind. Jaren onderzocht ze de mogelijkheden van klei. Ze schilderde en organiseerde workshops, evenementen en vergaderingen met andere kunstenaars.

 

Na 38 jaar beheert Selma de Cores da terra Studio, die zorgen voor arbeidsplaatsen aan meer dan 100 mensen. Mannen, vrouwen en tieners van nederige oorsprong worden geduldig voorbereid en geprofessionaliseerd als hooggekwalificeerde aardewerkers. De naam zelf Cores da terra, werd bedacht door Selma vanwege haar levenslange interesse in klei en een eindeloze onderzoek in natuurlijke pigmenten. In 1996 ontving ze de prijs 'Gente Que Faz' vanwege haar werk met economisch achtergestelde mensen in één van de armste regio's van Brazilië. Ze hoopt zo deze mensen een beter leven, onderwijs te geven.

← overzicht collecties   ↑ top

The visitor van ontwerper Guido Deleu

'De bezoeker' is een ontwerp van de Belgische kunstenaar Guido Deleu (° 1932), ingenieur en kunstenaar met een grote liefde voor de natuur. Na zijn pensioen wijdde Deleu zich aan zijn passie voor kunst en beeldhouwen.
Hij studeerde aan de kunstacademie in Roeselare. Hij volgde een workshop in Carrara (Italië), gericht op beeldhouwtechnieken op marmer met de beroemde coach kunstenaar Isidoor Goddeeris. Mét succes: hij werd in verschillende kunstwedstrijden genomineerd.  De intrigerende Visitor-beeldjes waren oorspronkelijk bronzen beeldjes. Cores Da Terra produceert ze in keramische versie in de studio van Selma Calheira. De beeldjes worden volledig met de hand gemaakt, met primitieve basistechnieken en natuurlijke materialen zoals klei en kleurpigmenten. U kiest ze in alle kleuren en groottes. Een echte aandachtstrekker in uw interieur.

← overzicht collecties   ↑ top

Oxygene collectie

Mond geblazen glas objecten in combinatie met licht eikenhout van Nedda El-Asmar en Stefan Schoning


Nedda El-Asmar

 

studeerde juweelontwerp en edelsmeedkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en aan het Royal College of Art in Londen.


Ze werkt voor o.a. Hermès, Puiforcat, Royal Boch, Eternum, Gense, Villeroy & Boch, Robbe & Berking, Obumex, Vange en Carl Mertens. Sedert maart 2008 werkt ze samen met ontwerper Erik Indekeu.
Nedda sleepte reeds tal van prijzen in de wacht met haar ontwerpen. In 1997 kreeg ze de Sterckshof-opdracht toegewezen en won ze de Henry van de Velde Award voor Jong Talent.
In 2007 werd Nedda uitgeroepen tot 'Belgisch Designer van het Jaar'. In 2008 werd ze voor de tweede maal genomineerd voor de 'Talents du Luxe'.
In januari 2009 kreeg Nedda de prestigieuze Cultuurprijs Vlaanderen voor Vormgeving 2008, die om de twee jaar wordt toegekend.
Sinds 2007 geeft Nedda ook les aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.

 

Stefan Schöning
Designer van het jaar 2008

 

Na Alain Berteau in 2006 en Nedda El-Asmar in 2007 hebben de redacties van Weekend Knack en Weekend Le Vif L'Express samen met Stichting Interieur voor de derde keer een Designer van het Jaar gekozen: de veertigjarige Antwerpenaar stefan schöning.


2008 wordt een extra druk jaar voor hem, want net als Alain Berteau in 2006, krijgt schöning tijdens de internationale designbiënnale Interieur '08 de mogelijkheid om een exclusieve tentoonstelling op te zetten.

Stefan Schöning is geboren in Antwerpen, België in 1968 en studeerde aan het Henry van de Velde Instituut in Antwerpen. Sinds 1994 werkt hij voor bedrijven in België, Nederland, Italië, Duitsland en
de Verenigde Staten. in 2001 richtte hij het design label Polyline op om meer persoonlijk werk te brengen.

Zijn werk werd getoond op tentoonstellingen in het National Design Museum (New York), Nike Design Library (Oregon), Colette (Parijs), Salone Satellite (Milaan), Armani Teatro/Wallpaper* (Milaan), Museum of Design (Zürich), Biennial of Industrial Design (Ljubljana), Design Korea (Seoul), Interieur’06 (Kortrijk), Design Museum (Gent), Design Flanders Gallery (Brussel), de Koniklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (Brussel), Le Grand-Hornu etc.

Hij heeft verschillende prijzen en wedstrijden gewonnen, waaronder iF product design award, reddot design award, Henry van de Velde Label, laureaat ‘dragers voor verkeerslichten’ (Vlaamse Regering), laureaat ‘huisstijl’ (Belgische Spoorwegen), etc.

← overzicht collecties   ↑ top

Adresgegevens

Nieuwstraat 26, 4524 EE Sluis, Nederland (Bij de Molen van Sluis)

T. +31-(0)117 46 12 50

fleur@essence-of-style.nl

 

 

Openingsuren

Dagelijks geopend van 10u. tot 18u.

Gesloten op vrijdag

 

Vanaf 15 november tot en met 15 april :

gesloten op donderdag en vrijdag

 

In juli en augustus alle dagen geopend